İskenderun ATAV HABER PORTALI
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

HABER ARA


Gelişmiş Arama

VİDEO ARA


VATANDAŞIN RAMAZANDA SUYUNUN KESİLMESİ SOSYAL BELEDİYECİLİĞE UYGUN MU?12 Haziran 2017
haberlerx
Untitled Document
Ticaret ve Sanayi Odasında  Başbakanlık (YDTA) Başkanı M.İlker Aycı'dan değerlendirme toplantısı << Onceki Haber ------- Sonraki Haber >>

Tarih Haber Giriş: 20 Eylül 2013, 03:31
Tarih Son Güncelleme: 20 Eylül 2013, 03:31
Editör MUSTAFA ATAV

Ticaret ve Sanayi Odasında Başbakanlık (YDTA) Başkanı M.İlker Aycı'dan değerlendirme toplantısı

-----------------------------------------------------------

              İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen toplantıda konuşan İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, "Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı'nın, ülkemizin ekonomik kalkınmasında gereksinim duyulan uluslar arası yatırımların arttırılması ve yatırımların özendirilmesi yönündeki çalışmasını takdirle karşılıyoruz" dedi.

              Yaptığı konuşmasında, uluslar arası müthiş bir rekabetin söz konusu olduğunu vurgulayan Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, "Ülkemize baktığımız zaman güneşi bedava, derin tarih, zengin kültür mirası var. Güneş, tarih ülkemiz cennetten parça. Ülkemizin uluslar arası rekabette geri kalmaması, illerin de kendi potansiyelini aktive edip her birinin tek tek koşmasına bağlı. İller koşacak ki ülkemiz koşacak. Hatay da tarihten beri hemen her alanda topluma enerji pompalayan çok büyük potansiyeli olan bir yer. Bugün de öyle ama aktif hale getirilmeyi bekleyen potansiyeli var mı? Çok. Bunu hepimiz çok iyi biliyoruz. İşte resmi kurumlar, sivil toplum kuruluşları, üniversite, hep beraber Hatay'ın yarını bugününden nasıl daha iyi olabilir, çalışmanın içindeyiz" diye konuştu.

              Hassa tüneliyle ilgili sürecin başladığını, proje yapımının sürdüğünü anlatan Hatay Valisi, limana ulaşımın daha kolay olacağını vurguladı.

              Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (YDTA) Başkanı M.İlker Aycı çalışmalarla ilgili yaptığı sunumunda, yenilenebilir, geleceğin enerjisi konusunda Hatay'ın ve ülkemizin büyük bir potansiyele sahip olduğuna dikkat çekti.

              Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (YDTA) Başkanı M.İlker Aycı, "Liman şehri olması itibariyle İskenderun, Hatay bölgesi çok ciddi anlamda rüzgar santralleri için uygun bölge. Bunu limanın ağzına koymayacaksın tabi. Yarın limanın arkasında depolama alanı aradığımızda veya tesis yapacağımızda, oraya rüzgar santrallerini dikmiş olmamamız lazım veya uçakların iniş kalkış yolu üzerine veya göçmen kuşların gidip geldiği rotalar üzerine koymamamız lazım. Bunu planlarken bunlara dikkat ederek, ekolojik dengeyi gözeterek, rüzgar tünellerin en güçlü olduğu yerlerde, en yüksek kapasitede çalıştıracağımız yerde kurmamız lazım. Bununla da kalmıyoruz güneş konusunda bu bölgenin çok güçlü potansiyeli var. Güneş enerjisi geleceğin enerjisi. Teknoloji giderek gelişiyor. Giderek geliştiği için yeni teknolojilerle maliyetler daha makul hale gelmeye başladı. Güneş enerjisinde teknolojinin gelişimini takip etmekteyiz" dedi.

              Genç nüfusa sahip ülke olarak, bilgi üretmeye, araştırma ve geliştirmeye önem vermek gerektiğini belirten İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, "Nakli olmaktan çok akli olması lazım. Bilginin bizden kaynaklanmasına çok önem vermeliyiz. Çok nakli olduğu sürece hep bir adım geriden gidiyoruz. Genç nüfusun çoğunlukta olduğu ülkeyiz. Bilgiyi biz üretmeliyiz. Araştırmaya, geliştirmeye önem vermeliyiz. İnsana, eğitime yatırım yapmalıyız" dedi.

              Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (YDTA) Başkanı M.İlker Aycı'nın ?Türkiye'de yatırım ortamı' konulu sunumuna, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, kaymakamlar, İskenderun Deniz Ticaret Odası, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası yönetici ve üyeleri, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, işadamları katıldı.

              Toplantıda, Hatay valisi Mehmet Celalettin Lekesiz ve Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (YDTA) Başkanı M.İlker Aycı'ya fincan takımı ve İskenderun güvercini şilti verildi.

<< Onceki Haber ------- Sonraki Haber >>
Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

GÜNCEL

BAKAN KURUM'DAN İSKENDERUN SAHİLİNE YENİ PROJE MÜJDESİ

BAKAN KURUM'DAN İSKENDERUN SAHİLİNE YENİ PROJE MÜJDESİ BAKAN KURUM'DAN İSKENDERUN SAHİLİNE YENİ PROJE MÜJDESİ

HBB BAŞKANI MEHMET ÖNTÜRK’TEN BÜYÜK MÜJDELER

HBB BAŞKANI MEHMET ÖNTÜRK’TEN BÜYÜK MÜJDELER HBB BAŞKANI MEHMET ÖNTÜRK’TEN BÜYÜK MÜJDELER
Siteye Gitmek İçin Tıklayın

Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın

Siteye Gitmek İçin Tıklayın
haberlerx Untitled Document

Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın

ATAV HABER PORTALI Genel Yayın Yönetmeni : Mustafa Atav Yönetim Yeri : ATAV OFSET GAZETE ve MATBAACILIK Gürsel Mah. 536. Sok. No:7/A - İSKENDERUN
RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi